Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. travanj. 2016.

Pozovite građane na akciju

Coca-Cola je predstavila inicijativu otvaranja vježbališta na otvorenome i najavila da će do kraja 2017. godine otvoriti 20 takvih vježbališta diljem Hrvatske, a upravo građani imaju priliku odlučiti koji će gradovi dobiti vježbališta na otvorenome.

Uređenje vježbališta na otvorenome nova je aktivnost u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost, kojim se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Prva aktivna zona bit će uređena u Zagrebu, a o tome koji će još gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr  od 15. travnja do 1. lipnja 2016.

„Coca-Cola od 2013. u okviru projekta Pokret za radost u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi niz aktivnosti usmjerenih promociji aktivnih životnih stilova. Kako bismo aktivno pridonijeli rješavanju problema nedovoljnoga kretanja, do kraja 2017. godine uredit ćemo dvadeset aktivnih zona po cijeloj Hrvatskoj, koje će nakon toga biti predane lokalnoj zajednici u vlasništvo i na stalno korištenje”, kazala je glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Prvi privremeni model aktivne zone predstavljen je tijekom konferencije za medije, a tom je prilikom gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić izjavio: „Grad Zagreb domaćin je mnogih sportsko-rekreacijskih događanja te mi je izrazito drago da sve veći broj naših sugrađana prepoznaje važnost i korist vježbanja. Siguran sam da će se brojni Zagrepčani nakon otvaranja aktivne zone uključiti u rekreacijske aktivnosti na otvorenome. Ovim putem pozivam ostale lokalne zajednice i građane diljem Hrvatske da u što većem broju glasuju za grad u kojem žele da se uredi aktivna zona te na taj način podrže ovaj projekt i pridruže se gradovima koji podupiru kretanje i aktivni životni stil.”

Sustav glasovanja osmišljen je tako osigurava da manji gradovi ne budu u lošijemu položaju od gradova s većim brojem stanovnika. Pritom se vodi računa i o razvijenosti područja na kojima se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.

Sve aktivne zone u odabranim gradovima realizirat će se isključivo u dogovoru i suradnji s lokalnim zajednicama. Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ambasador projekta je Mirza Džomba, bivši rukometni reprezentativac.

Pokret za radost 2016 _poziv lokalnim zajednicama za uključivanje u projekt_15042016

pokret_za_radost_plakat_15042016

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija