Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. veljača. 2019.

Predsjedništvu Udruge gradova predstavljen projekt Gradovi za jednakost

U srijedu 13. veljače na sjednici Predsjedništva Udruge gradova članovima Predsjedništva predstavljen je projekt Gradovi za jednakost kojeg u partnerstvu provode Hrvatski pravni centar (HPC) i Udruga gradova u RH.

O dosadašnjim i budućim projektnim aktivnostima govorila je voditeljica projekta Heidi Eterović (HPC), te informirala prisutne kako je trenutno u tijeku izrada priručnika Gradovi za jednakost. Svrha priručnik je potaknuti gradove da razmotre mogućnosti unaprjeđenja svoje prakse u području jednakosti, i tako postanu još poželjnijim mjestom za život.

Kratku prezentaciju s predstavljanja donosimo ovdje.

Također, najavljujemo da nakon izrade priručnika ulazimo u završnu fazu projekta u sklopu koje ćemo razviti Indeks Gradovi za jednakost. Navedeni Indeks će nam omogućiti vrednovanje i rangiranje gradova na temelju njihove prakse u području jednakosti te u konačnici i dodjelu nagrada najboljima. Ovim putem željeli bismo Vas potaknuti da sudjelujete i u Indeksu i kandidirate se za nagrade. Detaljnije informacije i upute donosimo Vam uskoro!

Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija