Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. prosinac. 2016.

Predstavljen Priručnik za provedbu savjetovanja sa javnošću za JLP(R)S

Povjerenik za informiranje je 20. prosinca u Zagrebu organizirao predstavljanje Priručnika za provedbu savjetovanja sa javnošću za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Priručnik o provedbi savjetovanja s javnošću za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave nastao je u okviru projektne suradnje Povjerenika za informiranje sa Zakladom Konrad Adenauer, s ciljem pružanja potpore jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u dosljednoj i principijelnoj provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama, ali i kao poticaj za ulaganje dodatnih napora tijela zaduženih za pripremu i izradu akata, sa svrhom iznalaženja rješenja koja su korisnija što širem krugu korisnika (građana, udruga, privatnog sektora i drugih dionika). Autori priručnika su: Anamarija Musa, Igor Vidačak, Ina Volmut i Sandra Pernar.

Na predstavljanju su uvodno govorili Anamarija Musa, povjerenica za informiranje i Juro Avgustinović, predstavnik Zaklade Konrad Adenauer, a potom je uslijedila rasprava na temu Primjena i izazovi u primjeni  participativnog modela u donošenju odluka u kojoj su sudjelovali Jelena Berković, izvršna direktorica GONG-a; dr.sc. Lana Ofak, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i Sandra Pernar, savjetnica u Uredu za udruge. Raspravu je moderirao Milan Koštro.

Priručnik o provedbi savjetovanja s javnošću za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave možete preuzeti ovdje.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija