Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. ožujak. 2015.

Predstavnici Udruge gradova, Udruge općina i Hrvatske zajednice županija s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom

Nastavno na raspravu provedenu u Hrvatskom saboru vezano uz izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Hrvatska zajednica županija inicirala je sastanak s predsjednikom Hrvatskoga sabora, Josipom Lekom, kojem će prisustovati predstavnici sve tri nacionalne organizacije lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica.

Naime, odredbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu uvelike utječu na status i položaj kako obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, tako i ukupnog stanovništva na ruralnim područjima. Predstavnici nacionalnih organizacija već su u ranijoj komunikaciji upozorili na probleme s kojima se na regionalnoj i lokalnoj razini susreću u provedbi aktualnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Istaknuli su da stvaranjem preduvjeta za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava zakonodavac posredno utječe i na održivost ruralnog prostora i stvara pretpostavke za samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

O svemu tome predstavnici nacionalnih organizacija razgovarat će s predsjednikom Hrvatskoga sabora, Josipom Lekom na radnom sastanku koji će se održati u utorak 17. ožujka u 12.00 sati.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija