13. ožujak. 2015.

Predstavnici Udruge gradova, Udruge općina i Hrvatske zajednice županija s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom

Nastavno na raspravu provedenu u Hrvatskom saboru vezano uz izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Hrvatska zajednica županija inicirala je sastanak s predsjednikom Hrvatskoga sabora, Josipom Lekom, kojem će prisustovati predstavnici sve tri nacionalne organizacije lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica.

Naime, odredbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu uvelike utječu na status i položaj kako obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, tako i ukupnog stanovništva na ruralnim područjima. Predstavnici nacionalnih organizacija već su u ranijoj komunikaciji upozorili na probleme s kojima se na regionalnoj i lokalnoj razini susreću u provedbi aktualnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Istaknuli su da stvaranjem preduvjeta za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava zakonodavac posredno utječe i na održivost ruralnog prostora i stvara pretpostavke za samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

O svemu tome predstavnici nacionalnih organizacija razgovarat će s predsjednikom Hrvatskoga sabora, Josipom Lekom na radnom sastanku koji će se održati u utorak 17. ožujka u 12.00 sati.