Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. ožujak. 2020.

Preporuka – moguće otvaranje dijelova tržnica

Ministar unutarnjih poslova najavio je moguće otvaranje zatvorenih dijelova tržnica uz stroga pravila i to prvenstveno otvaranje specijaliziranih dućana koji prodaju mlijeko, meso, ribu, jaja, odnosno hrvatske poljoprivredne proizvode.

Zatražio je da se s udrugama gradova i općina i lokalnim stožerima civilne zaštite uspostavi vrlo strog režim kako to ne bi postalo mjesto okupljanja, odnosno da se ograniči broj ljudi koji mogu ući, obaviti kupovinu i otići.

Stoga dajemo preporuku gradovima da aktiviraju raspoložive službe u cilju osiguranja visokih sanitarnih uvjeta (uključujući punktove s dezinfekcijskim sredstvima te redovno dezinficiranje prostora), kontrole ulaza te održavanje razmaka među posjetiteljima tržnica.

Obaveza je odgovornih osoba u objektima koji će raditi da se osigura što veća udaljenost radnika i socijalna distanciranost, redovito provjetravanje prostora, osiguravanje punktova s dezinfekcijskim sredstvima.

Pozivamo i spomenute specijalizirane dućane koji posluju u prostorima tržnica da održavaju visoke sanitarne uvjete u poslovnicama, postave potrebne obavijesti na ulaze u poslovne prostore te kontroliraju ulazak i razmak kupaca i djelatnika u poslovnom prostoru.

Vezane vijesti:

http://hr.n1info.com/Vijesti/a494787/Apel-ministra-Bozinovica-vozacima-Budite-dodatno-oprezni-zbog-vlastitih-ukucana.html

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija