Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

29. ožujak. 2023.

Prezentacija Europskog odbora regija i Mreže savjetnika za EU

Europski odbor regija 4. svibnja organizira online prezentaciju i raspravu o ulozi Mreže savjetnika za EU na hrvatskom jeziku. Pozivaju se lokalni dužnosnici na uključivanje u Mrežu.

Mreža savjetnika za EU sastoji od članova lokalnih ili regionalnih predstavničkih tijela jedinica samouprave (te gradonačelnika ili gradonačelnica) s aktivnim dužnosničkim mandatom. Mreža je osnovana 2021. godine pri Europskom odboru regija i već broji preko 2100 savjetnika i savjetnica diljem Europe, te neprekidno raste, a cilj joj je omogućiti intenzivnije razmjene znanja i iskustva među lokalnim vijećnicima i vijećnicama unutar granica i prekogranično. Također joj je cilj potkrijepiti zakonodavni postupak na europskoj razini prikupljanjem lokalnih inicijativa i njihovim uključenjem u prijedloge savjetodavnih mišljenja Odbora regija i tako pospješiti njegovu demokratsku utemeljenost.

Otvorena je za dodatne članove koji se mogu pridružiti bez ograničenja broja savjetnika po pojedinoj JLP(R)S. Svi zainteresirani za umrežavanje i sudjelovanje u raspravama o razvoju lokalne demokracije, proširenju EU-a, poticanju građanske participacije, širenju znanja o mogućnostima koje nudi EU te poticanju sudjelovanja na europskim izborima, mogu se upisati u Mrežu Savjetnika za EU (uz uvjet da imate važeći dužnosnički mandat).

Sudjelovanje na online prezentaciji i raspravi potvrdite emailom na EU-Councillors@cor.europa.eu na osnovi čega ćete poveznicu za sastanak koji će se održati na hrvatskom jeziku uoči dana proširenja, 4. svibnja, od 14:00 do 15:30 sati s hrvatskim članovima Europskog odbora regija.

Ako želite saznati više informacija o ovoj mreži, provjerite na mrežnoj stranici Europskog odbora regija ili se obratite izravno na EU-Councillors@cor.europa.eu.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija