Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. ožujak. 2016.

Prijatelji životinja podsjećaju nas na obaveze iz Zakona o zaštiti životinja

Prijatelji životinja, s kojima naša Udruga surađuje već niz godina i podržava njihove aktivnosti i nastojanja da se i životinjama omogući civiliziran tretman, sukladan onome što ga životinje imaju u ostalim zemljama Europske unije, obratila se gradonačelnicima i gradskim službama sa zamolbom kojom podsjeća lokalne zajednice na provedbu zakonskih obaveza Zakona o zaštiti životinja.

Prijatelji ističu svoju zabrinutost radi nerješavanja problema napuštanja životinja, odnosno zbog zanemarivanja obaveza zbrinjavanja, udomljavanja životinja, sankcioniranja neodgovornih vlasnika i skrbnika te edukacije građana bez obzira na dob. Naime, posljednje izmjene Zakona o zaštiti životinja iz 2013. godine, sve nabrojano propisuju dužnostima lokalnih zajednica. Lokalne zajednice, i same suočene s drastičnim smanjivanjem prihoda i sa sve težim financijskim stanjem općenito, mahom brigu o životinjama prepuštaju građanima i/ili udrugama koje, slovom Zakona, takvih obaveza nemaju, no bave se zaštitom životinja iz humanih razloga i ljubavi, svjesni da se razina civiliziranosti čovjeka mjeri i prema njegovom odnosu prema životinji.

U tom je konteksu izuzetak jedino Grad Zagreb, što i ne čudi s obzirom na obim njegova proračuna, a Prijatelji životinja u zamolbi gradonačelnicima nude, između ostaloga, i organizaciju službenog posjeta Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba te drugim „no kill“  skloništima u Hrvatskoj.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija