14. prosinac. 2016.

Prijave za INpuls2016 traju do petka!

Podsjećamo da je poziv za ciklus nagrađivanja inovacija i najboljih praksi u lokalnoj samoupravi (INpuls2016) otvoren do petka, 16. prosinca, do kraja dana. Namjera nam nije inovacije i najbolje prakse gradova samo prikupiti, nagraditi i promovirati, već i potaknuti umrežavanje i suradnju svih (su)odgovornih i (su)zaslužnih za njihov uspjeh i kvalitetu. Inovativne i dobre prakse želimo dijeliti kako bi rasle i jačale te time omogućiti da zažive u nekim drugim gradovima Hrvatske, Europe ili svijeta.

Program INPULS pokrećemo sa ciljem:

• Pronalaženja i isticanja inovacija i najboljih praksi u gradovima
  • Povećanja vidljivosti i dokumentiranosti najboljih praksi
  • Poticanja primjene najbolje prakse u drugim gradovima
  • Širenja najboljih primjera kroz obrazovne programe, seminare, radionice, itd.
  • Stalne promocije inovativnih gradova u javnosti i medijima

INPULS će prikupiti, ocijeniti, nagraditi i promovirati inovacije i najbolje prakse u sljedećim kategorijama:

• GRAD GOSPODARSTVA – Ne govorimo o gospodarstvu, pokrećemo ga!
  • GRAD SURADNJE – Suradnja i sinergija grada i države – (ne)moguća misija?
  • GRAD GRAĐANA – Moj grad uključuje (i) građane
  • GRAD KREATIVE – U kreativnim gradovima je ljepše
  • GRAD SPORTA

Dodijelit ćemo i posebnu NAGRADU PUBLIKE praksi koja osvoji najviše glasova posjetitelja službene web stranice Udruge gradova.

Prijava najboljih gradskih praksi za nagradu INpuls2016 provodi se putem elektroničkog obrasca u nastavku ove stranice. Morate biti prijavljeni kako biste vidjeli obrazac.

Obzirom da su nominacije proteklih godina nerijetko zauzimale više stranica, ovdje možete preuzeti word verziju nominacijskog obrasca koju možete koristiti za pripremu vaše nominacije na vašem računalu i suradnju s kolegama/icama u Gradu. Nakon što pripremite sadržaj u word dokumentu jednostavno ga iskopirajte u elektronički obrazac za prijavu. Također, pripremite si na jednom mjestu sve fotografije i dokumentaciju koju mislite priložiti uz nominaciju kako bi vam bilo jednostavnije te dokumente priložiti u elektronički obrazac.

Nakon što uspješno upišete vašu nominaciju i pritisnete tipku POŠALJI na kraju obrasca, stručna služba će pregledati nominaciju i objaviti je na web stranicama Udruge u pravilu u roku od 48 sati od trenutka predaje nominacije.

Napominjemo da ove godine nagradu INpuls dodjeljujemo i prema odluci javnosti. Na našim web stranicama uz svaku nominaciju postoji Facebook like tipka i samo jedna nominacija koja osvoji najviše “lajkova” na našim stranicama do kraja razdoblja ocjenjivanja praksi dobit će priznanje INpuls prema odluci javnosti. Stoga vas upućujemo da vaše nominacije slobodno dijelite na društvenim mrežama uz napomenu prijateljima/pratiteljima da moraju otvoriti vašu nominaciju na web stranicama Udruge i tamo pritisnuti Like tipku, budući da iz tehničkih razloga nismo u mogućnosti brojati pohvale koje vaša nominacija dobije na samom Facebooku.

Radi kvalitetnijeg prikaza vaše prakse na web stranicama i društvenim mrežama predlažemo da uz nominaciju obavezno priložite i fotografiju.

U slučaju tehničkih poteškoća nominaciju je moguće dostaviti e-mailom na najbolja.praksa@udruga-gradova.hr   Napominjemo da je u vašem interesu nominaciju predati kroz elektronički obrazac obzirom da se za nagradu prema odluci javnosti može glasati od trenutka objave nominacije na web stranicama Udruge gradova. Nominacije predane kroz elektronski obrazac bit će dostupne na web stranicama u pravilu u roku 48 sati od trenutka predaje ili ranije, a nominacije dostavljene e-mailom u trenutku kada se steknu uvjeti za objavu.

Morate biti prijavljeni kako bi mogli vidjeti zaključan sadržaj.