27. studeni. 2019.

Prikupljanje podataka za programe zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom – produžen rok

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu priprema Program razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima za razdoblje 2021. do 2030. i Program razvoja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama za razdoblje 2021. do 2030. Pozivaju se gradovi na dostavu podataka iz svog djelokruga.

Priprema oba Programa iziskuje relevantne podatke o stanju zelene infrastrukture na lokalnoj razini te podatke o urbanim prostorima ili zgradama koje su pogodne za primjenu kružnog gospodarenja, stoga se pozivaju gradovi na popunjavanje upitnika koji je dostupan na ovoj poveznici.

Upitnik ima 20 kratkih pitanja, a njihovi odgovori će se smatrati inicijalnima, a ne službenim podacima JLS. Unatoč tome, podaci koji će biti prikupljeni u okviru anketnog ispitivanje bit će vrlo korisni u usmjeravanju subjekata odgovornih za izradu prvih verzija predmetnih programa.

Za dodatne upite vezane za popunjavanje Upitnika molimo da se obratite Ani Sopini na e-mail: asopina@arhitekt.hr (razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima) i Lei Pelivan na e-mail: lpelivan@arhitekt.hr (kružno gospodarenje prostorom i zgradama).

Anketu je potrebno popuniti najkasnije do 2. prosinca 2019. godine.