Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. svibanj. 2018.

Privatna mala ulaganja – Križevački sunčani krovovi

U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine u kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održano je predstavljanje projekta „Križevački sunčani krovovi“. Predstavljanje projekta održao je gospodin Ivan Zoković, član Zelene Energetske Zadruge i voditelj projekta.

Ovim projektom planiraju se postaviti integrirane fotonaponske elektrane snage 50 kW na krov Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, kojom će se prvenstveno pokrivati potreba korisnika centra za električnom energijom, a viškovi će se predavati u mrežu po otkupnoj cijeni ugovorenoj s opskrbljivačem, po modelu neto mjerenja.

Zelena Energetska Zadruga (ZEZ), kao predstavnik zadrugara i građana – investitora, ustupa solarnu opremu u zakup Križevačkom poduzetničkom centru na 10 godina. Svi investitori potpisuju ugovor s ZEZ-om na 10 godina za koji se ostvaruje 4,5% godišnje kamate na pozajmljena sredstva. Nakon 10 godina potrebnih za isplatu ulaganja, sustav prelazi u vlasništvo Grada i nastavi ostvarivati uštede.

Ovom inicijativom će se u suradnji s Gradom Križevci i KPC-om, prvi put u Hrvatskoj ostvariti projekt OIE kroz zadružno financiranje i grupno financiranje od strane građana-investitora (crowdinvesting).

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija