22. rujan. 2021.

Projekt koji mijenja nabolje kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju

Hrvatska udruga za školovanje pasa i mobilitet provodi projekt “Širenje usluge uključivanja terapijskih pasa za djecu s teškoćama u razvoju”. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Dječjim vrtićem Titti Pula i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići.

U okviru ovog Projekta educirano je šest terapijskih stručnih timova u šest institucija/udruga u Hrvatskoj te su im dodijeljeni terapijski psi za uključivanje u terapijske postupke/aktivnosti sa djecom s teškoćama u razvoju. Geografska pokrivenost Projektom uključuje gradove Pulu, Rijeku, Dugo Selo, Osijek i Vukovar te Općinu Lobor.

Plan je i namjera Udruge za školovanje pasa i mobilitet organizirati Konferenciju i na njoj okupiti ključne dionike koji se u Hrvatskoj bave tematikom djece pa tako i djece s teškoćama u razvoju. Uz Udrugu gradova kojoj je uistinu čast pridružiti se inicijativi, diseminirati dobre prakse i animirati druge gradove da krenu istim putem, u organizaciju Konferencije i promoviranje ideja uključit će se i Savez društava “Naša djeca” Hrvatske, sve institucije/udruge kojima su dodijeljeni terapijski psi, Hrvatska Zajednica županija te UNICEF, kao ključna organizacija u kreiranju politika prema djeci koje imaju za cilj osvješćivanje, promoviranje i, u konačnici, ostvarivanje prava djeteta.

Konferencija će se održati u Zagrebu 9. studenoga 2021. i na njoj će biti predstavljena nova platforma “Gradovi prijatelji djece – Gradovi prijatelji terapijskih pasa”.