Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

13. ožujak. 2024.

Q’ART u tvom KVARTU: Ribnjak – SMANJENJE NEJEDNAKOSTI

Prvo Q’ART okupljanje ove godine bit će u nedjelju 24. ožujka u zagrebačkom Parku Ribnjak. U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q’ART odlučila je oživjeti kvart Medveščak. Naziv festival-akcije je SMANJENJE NEJEDNAKOSTI, a od 9:30 do 16:30 sati svi su pozvani plesati Tango i Bachiatu, isprobati specijalitete različitih kultura, sudjelovati u raznim radionicama, upoznati humanitarce, saditi biljke s Miom te se prepustiti valu dobrih vibracija.

Program koji su pripremili za vas uistinu prati temu i ime samog festivala te ukoliko dođete 24.3. na Ribnjak osjetit ćete važnost jednakosti i posebnost različitosti.

Projekt Ilica: Q’ART će ove godine svaku od osam festival-akcija posvetiti jednom od odabranih ciljeva Održivog razvoja koje je definirao UNESCO.

Podržavajući te aktivnosti podržava se afirmacija i važnost artikulacije svakog od ciljeva. EKOSUSTAV GRADA krovni je naziv za sve ideje, ciljeve i projekte Umjetničke organizacije Imagine platform za 2024. godinu. Ekosustav grada obuhvaća čak 8 festivala od kojih će se 3 održati na Ilici, a 5 na različitim zagrebačkim kvartovima. Prvi kvart je upravo Medveščak.

Projekt Q’ART u tvom KVARTU započeo je 2023. godine na Španskom te nastavio na Maksimiru i Bundeku, a festival-akcije na Ilici održale su se čak četiri puta te su obilježile svako godišnje doba. Ove godine naziv svake festival-akcije krasit će jedna od UNESCO-vih tema održivog razvoja. Humanitarne udruge i partneri s kojima surađuju na festivalima biti će povezani sa temama s kojima će se pojedini festivali baviti.

Glazbeno-plesni program uistinu je šarolik te svatko može pronaći nešto za sebe. Nastupat će RENOME Band, Klinci s Ribnjaka, Sitzfleisch (OŠ Ivan Goran Kovačić), Baby Jesus duo (X. gimnazija Ivan Supek), SO DO EL Sistema Hrvatska, Commi Balde – Kaira Kela te će na kraju biti plesne radionice Tango i Bachata (JRS) te Nepalska plesna skupina.

Likovni klub održat će se u zgradi Centra mladih Ribnjak – radionice će održati Edukido i Ocean znanja. Edukido održava radionicu s legićima za djecu pod nazivom UPOZNAJ SVIJET, a Ocean znanja radionice za starije od 16 godina pod nazivom VALOVI PROMJENE. Brojne radionice će se također održavati i u samom parku. EKOLOŠKA EDUKATIVNA IZRADA POSUDA OD LIMENKI za sve uzraste pod vodstvom Melite Požagaj (Udruga Čisteći medvjedići), RADIONICA SADNJE JAGODA I RAJČICA za djecu pod vodstvom Mie Borojević (MiBor Green), likona radionica za djecu i izložba dječijih radva pod nazivom LEPTIRIĆI ZA PETRINJU, KERAMIČKE RADIONICE pod vodstvom Živog Ateljea, SALON LJEPOTE ISPOD STABLA pod vodstvom Assada i Samane te ŠETNJA PO PARKU S PREPOZNAVANJEM PTICA I DRVEĆA pod vodstvom Danka Hećimovića. Radionice će se održavati od 10 do 16 sati.

Q’ART festival-akcije prilike su za mlade umjetnike da pokažu svoje radove stoga će studenti s Akademije Likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Tekstilno tehnološki fakultet sa Sveučilišta u Zagrebu imati izložbu ispod drveta na šetnici gdje će pokazati svoje talente.

Q’ART u tvom KVARTU se održava drugu godinu za redom zahvaljujući podršci IGEPA, izlagača, mikro donatora projekta kao i uz pokroviteljstvo i podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Grada Zagreba.

Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama i na web stranici projekta http://www.projektilica.com/

Za sve koji žele znati više o Projektu Ilica: Q’ART

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ključna motivacija Projekt Ilica: Q’ART je transformacija napuštenih i javnih prostora u središtu Zagreba, konkretno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice. Glavna je tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“ i sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, suosjećanja, kvalitete i dostojanstvenosti života, poštujući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema prirodi. U 2023. godini projekt nastavlja s akcentiranjem i korištenjem praznih prostora i njihovog neiskorištenog potencijala, ali i otvaranja diskursa o odumiranju i s druge strane o modelima njegovanja kulturnog nasljeđa kojim je Ilica protkana i koji treba biti dio kvalitetnog identiteta svakog grada.

Za više informacija kontaktirajte:

info@projektilica.com
01/6398287

Umjetnička organizacija Imagine platform https://projektilica.com/

https://www.instagram.com/projekt_ilica/?hl=en

https://www.facebook.com/projektilica/?locale=hr_HR

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija