Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. veljača. 2015.

Radna skupina za sustav lokalne samouprave održala sjednicu i izabrala novu voditeljicu

Radna skupina za sustav lokalne samouprave održala je 29. siječnja 2015. svoju sjednicu na kojoj je raspravljano o tijeku i zauzetim stajalištima u vezi s ocjenom usklađenosti Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s Ustavom Republike Hrvatske.

Članovi Radne skupine izrazili su neslaganje te bojazan radi lakoće kojom Ustavni sud Republike Hrvatske prelazi preko činjenice da pri izmjeni krucijalnog propisa koji uređuje financiranje lokalne samouprave, nisu bile konzultirane lokalne jedinice, premda Europska povelja o tome sadrži decidirane i nedvojbene odredbe. Zaključeno je da se pravna zaštita potraži izvan Republike Hrvatske te da se prikupi praksa i sva zauzeta stajališta institucija u okviru Vijeća Europe i Europske unije koja imaju utjecaja na provedbu konzultiranja u zemljama članicama. Raspravljano je i o zahtjevima Ministarstva financija za povrat sredstava pomoći parcijalnom PPDS u 2014. godini te je odlučeno da se pripremi Zahtjev za davanjem vjerodostojnog tumačenja odredaba Zakona o komunalnom gospodarstvu i Zakona o upravljanju državnom imovinom, sve u kontekstu obaveza plaćanja komunalne naknade od strane tijela državne vlasti i uprave.

Za novu voditeljicu Radne skupine za sustav lokalne samouprave izabrana je gđa Helena Masarić, pročelnica iz Grada Opatije. Kolegici Masarić čestitamo na izboru i želimo uspješan rad!

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija