28. svibanj. 2015.

Radni sastanak projekta LLSEE u Beogradu

U Beogradu je, u srijedu 27. svibnja, održan radni sastanak za izradu shema nacionalnih programa obuke u okviru projekta LLSEE. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Udruge gradova i Udruge općina te udruženja lokalnih vlasti iz okolnih zemalja uključenih u projektne aktivnosti.

Cilj jednodnevnog sastanka bio je upoznavanje novoizabranih stručnjaka s kontekstom i logikom projekta, njegovim specifičnim ciljevima, očekivanim rezultatima te usvajanje zajedničke metodologije. Četvero stručnjaka angažirano je zbog izrade četiri sheme nacionalnih programa obuka (za Hrvatsku, Makedoniju, BiH i Srbiju) za osnaživanje kapaciteta lokalnih dionika (JLS i isporučitelji vodnih usluga) u svrhu privlačenja i boljeg upravljanja kapitalnim investicijama u vodno-komunalnom sektoru.

Prvi nacrti nacionalnih shema očekuju se sredinom lipnja, a planirano usvajanje finalnih programa u srpnju. Po okončanju te faze, uslijedit će detaljna izrada modula obuke te selekcija i nominacija budućih trenera (12 u Hrvatskoj).

LLSEE radionica 2 LLSEE radionica 1