Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. srpanj. 2021.

Raspisan Javni poziv za članstvo u školskim odborima splitskih osnovnih škola

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, raspisao je Javni poziv za iskazivanje interesa za članstvo u školskim odborima osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split. Zanimljiva je to i inovativna praksa, utemeljena na istinskom načelu participiranja građana u svim segmentima gradskih nadležnosti za koju se nadamo da će zaživjeti i u ostalim gradovima.

“Nastavljamo s transparentnim imenovanjima u gradske institucije i ustanove. Ovaj Javni poziv upućen je svim građanima koji mogu i žele sudjelovati u gradnji škola i obrazovanja 21. stoljeća. Školski odbori upravljaju školama, zato je vrijeme za depolitizaciju istih i imenovanje isključivo stručnih ljudi koji će kroz svoj rad doprinijeti razvoju modernog osnovnoškolskog obrazovanja u Splitu kakvog zaslužuju naša djeca” – poručuje gradonačelnik Ivica Puljak, pozivajući sve zainteresirane da se jave na raspisani Poziv, objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada.

Građani koji ispunjavaju uvjete i smatraju da svojim radom, iskustvom i znanjem mogu pridonijeti radu školskih odbora, mogu se javiti tijekom sljedećih 10 dana, zaključno do 6. kolovoza u 00:00 sati. Interes se može iskazati za članstvo u školskim odborima 26 osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split, a u svaki odbor biraju se po tri člana koja imenuje gradonačelnik. Ovim pozivom obuhvaćeno je dakle 78 od ukupno 87 članova školskih odbora.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija