30. svibanj. 2014.

Reakcija Udruge – Gradovi se ne ponašaju kao pijani milijarderi

Udruga gradova reagirala je priopćenjem na članak „Gradovi i županija ponašaju se kao pijani milijarderi“ objavljenog u tiskanom izdanju Večernjeg lista od 30. svibnja 2014. godine i članak „Umjesto štednje, gradovi i županije s rekordnim izdacima za zaposlene“ objavljenog u Poslovnom dnevniku 30. svibnja 2014. autorice Jadranke Dozan.

PRIOPĆENJE ZA NOVINARE
Otpremnine, izbori i referendum povećali rashode gradova

Udruga gradova u RH, zastupnik 119 od 128 gradova u Hrvatskoj, ponovo protestira zbog tendecioznih i površnih novinarskih radova o rashodima za zaposlene u lokalnoj samoupravi.

Gradovi nisu povećali rashode za zaposlene.

Pozicija „Naknade zaposlenima“ bilježi rast od kraja održanih lokalnih izbora do zaključno kraja prvog kvartala ove godine. Povećanje pozicije „Naknade zaposlenima“ posljedica je a) povećanih izdvajanja za otpremnine otpuštenim službenicima, b) isplate naknade plaće gradonačelnicima i njihovim zamjenicima kojima je prestao mandat nakon održanih lokalnih izbora i prijevremenih izbora te c) isplate naknade članovima biračkih odbora za lokalne izbore i prosinački referendum.

U preostala tri kvartala 2014. godine očekuje se usklađenje pozicije „Naknade zaposlenima“ sa uobičajenim rashodima po kvartalima u prethodne tri godine.