Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. studeni. 2021.

Rijeka, Opatija i Križevci potpisali tripartitni sporazum, kao rezultat NKSM 2021

U petak, 26. studenog, u Rijeci su se sastali predstavnici gradova Rijeka, Opatije i Križevaca, kako bi potpisali tripartitni sporazum o suradnji na polju politika za mlade. Ideja za organizaciju ovog susreta nastala je na recentno održanoj Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske, a cilj je promicanje dugoročne suradnje ova tri grada u pitanjima od važnosti za mlade, posebice u području obrazovanja, kulture, znanosti, tehnologije, sporta, glazbe i zdravstva.

Pročelnica Sušanj navela je kako je nužno jačanja međusobnih prijateljskih veza na obostranu dobrobit mladih u Gradu Opatiji, Gradu Križevcima i Gradu Rijeci.

U radnom dijelu sastanka, Lana Golob prezentirala je riječki model Građanskog odgoja i obrazovanja kolegama iz Križevaca budući su iskazali interes za istim. Grad Rijeka je školske godine 2016./2017. uveo Građanski odgoj u riječke osnovne škole kako bi promicao nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvijao ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti te poštovanju ljudskih prava kao i na razumijevanju života u građanskom društvu. Imajući u vidu važnost tih tema, kao i nužnost provođenja Građanskog odgoja i obrazovanja kao zasebnog nastavnog predmeta u cilju razvoja kvalitetnijeg društva, Grad Rijeka besplatno ustupa sve materijale za provođenje ovog programa svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, odnosno svim školama koje za tim iskažu interes, odnosno odluče provoditi program.

Budući da su Grad Opatija i Grad Rijeka ponosni nositelji certifikata Grad za mlade za razdoblje od 2021. do 2024. godine, a Grad Križevci planira prijavu na slijedeći poziv, Ines Jerkić i Lucija Kero prezentirali su svoja iskustva u postupku pripreme i prijave projektnog obrasca na poziv za dodjelu certifikata Grad za mlade.

Vrijedi istaknuti kako je Certifikat svojevrsno priznanje gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih.

Zaključno su predstavnici Savjeta mladih Primorsko- goranske županije, Robert Matić i Kristian Tončić te savjetnik za društveno poduzetništvo i mlade iz PGŽ Daniel Trošić prezentirali postupak pripreme strateškog dokumenta nacrta prijedloga Programa za mlade (dalje PzM) Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2021. do 2024. godine koje se do jučer nalazilo na savjetovanju s zainteresiranom javnošću.

Unutar nacrta prijedloga PzM PGŽ predstavljena su tri razvojna smjera koja će nedvojbeno doprinijeti pripremi novih strateških okvira za izradu Lokalnih programa za mlade ova tri Grada;

  1. Kvalitetno obrazovanje, učenje i zapošljavanje mladih
  2. Društvena uključenost, dobrobit i zdravlje mladih
  3. Uključivanje, povezivanje i osnaživanje mladih

Drugog dana u subotu za sudionike je organiziran obilazak Opatije i predstavljanje Centra za inovacije u turizmu HUBBAZIA.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija