Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. rujan. 2016.

Samit gradonačelnika “Savez europskih gradova protiv ekstremističkog nasilja“

U organizaciji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Europskog foruma za urbanu sigurnost (Efus) i Grada Rotterdama, 9. studenog ove godine u Rotterdamu se održava Samit gradonačelnika pod nazivom “Savez europskih gradova protiv ekstremističkog nasilja“.

Glavna tema samita je rad na “Savezu europskih gradova protiv ekstremističkog nasilja“ koji je pokrenut na Konferenciji lokalnih vlasti na prevenciji radikalizacije koja vodi ekstremističkom nasilju, koja se održala u Aarhusu u Danskoj 18. studenog 2015. godine.

Ova prva suradnja Kongresa i Efusa, u suradnji s gradonačelnicima Aarhus i Rotterdama, nastoji osigurati europski prostor za razmjenu iskustava i informacija o obećavajućim praksama, jačanje kapaciteta i programa obuke, a koji vodi prema usvajanju Deklaracije iz Aarhusa.

Ideja je da Samit djeluje kao godišnji event gradonačelnika na kojem će evaluirati iskustva u svojim gradovima, promovirati razmjenu dobrih praksi, stručnosti te poticati kulturu društvenog i religijskog dijaloga.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da kontaktirati tajništvo Kongresa (tel: +333 9021 4223, email: congress.intercultural@coe.int)  što prije. Tajništvo će potvrditi sudjelovanje odabranim sudionicima u najkraćem roku, a putni i ostali troškovi mogu biti refundirani prema zahtjevu.

Na Samitu će biti osiguran simultan prijevod na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, ruskom i turskom jeziku.

Program

Deklaracija iz Aarhusa

Popratno pismo

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija