Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. svibanj. 2018.

Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na temu Zakona o zaštiti životinja

U petak 25. svibnja u Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak predstavnika Ministarstva i Udruge gradova na kojem se otvoreno i konstruktivno razgovaralo o Zakonu o zaštiti životinja te obavezama gradova u kontekstu njegove primjene.

Sastanku su u ime Ministarstva poljoprivrede nazočili državni tajnik Željko Kraljičak, savjetnik ministra Luka Oman, načelnik Sektora inspekcijskog nadzora, Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Gordan Jerbić te načelnica Odjela Nikolina Grizelj.

Udrugu su predstavljali predsjednik Željko Turk, potpredsjednik Dubravko Bilić, načelnica Odjela za komunalno gospodarstvo u Gradu Zaprešiću Marina Jaman te koordinatorica poslova za Udrugu gradova Nives Kopajtich Škrlec.

Zaključeno je da su obaveze gradova kao i troškovi koje primjena Zakona uzrokuje izuzetno visoki i zahtjevni po gradske proračune, no da dugoročnim mjerama u smislu edukacije građana, kažnjavanja neodgovornih vlasnika te propisivanjem obavezne sterilizacije i kastracije, problem može vrlo učinkovito biti riješen u skladu sa zahtjevima humanog postupanja prema životinjama.

Dogovoreno je da Ministarstvo prikupi podatke o prosječnim i realno potrebnim troškovima zbrinjavanja pasa u skloništima kako bi se u buduće posve onemogućilo zlonamjerno i profitom vođeno postupanje zaštitarskih udruga kojima u prvom planu nije dobrobit životinja, već vlastiti financijski probitak.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija