Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. listopad. 2014.

Sastanak s potpredsjednicom Vlade i ministricom socijalne politike i mladih

Predstavnici Udruge gradova bili su na sastanku s potpredsjednicom Vlade i ministricom socijalne politike i mladih na kojem je raspravljano o otpisu dugovanja socijalno ugroženim kategorijama građana.

Predstavnici Udruge gradova sudjelovali su na sastanku s potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom socijalne politike i mladih, Milankom Opačić na kojem je raspravljano o mogućnosti i načinima otpisa dugovanja određenim kategorijama socijalno ugroženih građana. Predstavnici Udruge naveli su kako gradovi već godinama znatna sredstva troše i ulažu u socijalu i socijalne programe te nastoje svojim građanima olakšati svakodnevnicu snošenjem ili barem sufinanciranjem konkretnih financijskih obaveza. Oprost dugovanja socijalno ugroženim kategorijama na prvi je pogled dobra i korisna mjera, međutim, postoji bojazan da će ona dodatno potaknuti “lanac” neplaćanja obaveza i stvoriti nezadovoljstvo urednih platiša. Također, skrenuli su pažnju da kao izvršni čelnici gradova nisu u poziciji raspolagati potraživanjima, u konačnici i prihodima komunalnih društava i ostalih pravnih subjekata, već jedino mogu preporučiti otpis dugovanja određenim kategorijama građana.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija