17. studeni. 2016.

Seminar o transformaciji gradova u Njemačkoj

Međunarodna platforma za razmjenu “Vezivni gradovi“ i njeni inicijatori, Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), GmbH, njemačka Udruga gradova i Engagement Global / zajednica agencija za uslugu u One World, pozivaju praktičare s lokalne razine na seminar o Transformaciji gradova: od industrijskih centara do održivih urbanih sredina, koji će se održati u Bocholtu u Njemačkoj od 5. do 7. prosinca ove godine.

Događaj je usmjeren prema predstavnicima njemačkih i međunarodnih jedinica lokalne samouprave koji su zainteresirani i posjeduju vlastito iskustvo na polju transformacije post-industrijskih urbanih područja, njihovo planiranje i provedbu. Predstavnici JLS-a uključuju predstavnike javnog, privatnog i civilnog sektora, akademske zajednice te osobe uključene u projekte iz ovog područja.  Od svih sudionika se očekuje da se aktivno uključe u međunarodnu raspravu iznoseći svoje iskustvo, pokazujući primjere dobre prakse iz svoje sredine i/ili identificiraju konkretne izazove i potrebe s kojima se susreću.

Vezivni gradovi organiziraju događaj u suradnji s Gradom Bocholtom koji planira podijeliti svoja iskustva s gradskom četvrti duž riječnih obala koju je nekada karakterizirala tekstilna industrija. Integrirani proces urbanog razvoja je postavljen od strane grada da pažljivo transformira i očuva industrijsku baštinu, uvede infrastrukturu za stanovanje, kulturu i društvo te da pristup svojim građanima na nekada zatvorene obale.

Poziv možete pronaći ovdje, a više informacija na alice.balbo@engagement-global.de i +49 (0)228-20717633