Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. travanj. 2019.

Skupština NALAS-a i konferencija Svjetske banke u Sjevernoj Makedoniji

U Skopju i Velesu se 11. i 12. travnja, u organizaciji NALAS-a i Svjetske banke, održala konferencija usmjerena ulozi gradova i općina u gospodarskom razvoju. U sklopu spomenutog događanja održala se i redovita godišnja sjednica Skupštine NALAS-a.

Konferencija pod nazivom City to City Dialogue: “Cities as Drivers of Economic Growth – Vision 2030“ organizirana je u sklopu programa Urbanog partnerstva Svjetske banke, a predstavljeni su i primjeri dobre prakse gradova iz jugoistočne Europe. Tijekom konferencije naglašena je važnost uloge jedinica lokalne samouprave u gospodarskom razvoju.

Na sjednici Skupštine NALAS-a dogodila se promjena na mjestu predsjednika, prema rotirajućem sustavu. Dosadašnjeg predsjednika, Darka Frasa, zamijenio je Petre Shilegov, gradonačelnik Skopja.

Osim toga, usvojeno je izvješće NALAS-a za 2018. i plan rada za 2019. godinu. Predstavnici Udruge gradova na sjednici Skupštine bili su Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega i zamjenik predsjednika Udruge gradova, i Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija