Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. svibanj. 2017.

Skupština NALAS-a na temu održivog upravljanja vodnim resursima

U Beču se od 16. do 19. svibnja održava sjednica Skupštine Mreže udruženja lokalnih samouprava iz jugoistočne Europe. Skupština će se održati u sklopu godišnje konferencije podunavskih regija na temu vode te će okupiti gradonačelnike i načelnike iz jugoistočne Europe.

Oni će raspravljati o održivom upravljanju vodnim resursima te pružanju kvalitetnih usluga građanima.  Kao dio konferencije, NALAS organizira trening o ulozi lokalne samouprave u planiranju investicija i poboljšanju kvalitete vodnih i sanitarnih usluga dok će se istovremeno održavati i ostale radionice.

Sama sjednica Skupštine održat će se 19. svibnja, a otvorit će je aktualni predsjednik NALAS-a, g. Naim Ismajli, potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih samouprava Vijeća Europe, gđa. Breda Pecan, i posebni savjetnik člana Vijeća Europe g. Hahna, dr. Franz Schausberger.

Na dnevnom redu će biti izvješće NALAS-a za 2016. godinu, plan rada za 2017. godinu te novi strateški plan mreže za razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Također, Skupština će zauzeti stav o dvije važne teme – o EU agendi o proširenju na zapadnom Balkanu i ulozi lokalnih vlasti i njihovih udruženja kao ključnog dionika u EU integracijskom procesu te o potrebi razvoja kapaciteta u vodnom i sanitarnom sektoru u jugoistočnoj Europi.

Temeljem rotacijskog sustava, očekuje se da će gradonačelnik Bijeljine (BiH), Mićo Mičić, preuzeti mjesto predsjednika NALAS-a te voditi mrežu sljedeće godine.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija