Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

03. ožujak. 2020.

Smart City 2020

Ovogodišnji Smart Cities 2020. održat će se 17. ožujka u Velikoj kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma i bit će to prilika za sraz europskih i hrvatskih pametnih gradova. Konferenciju organizira tjednik Lider u partnerstvu s Udrugom gradova, Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske i Zakladom Konrad Adenauer.

Na konferenciji će se raspravljati se o postignućima na području održivih strategija, digitalizacije i transparentnosti upravljanja, društvene uključivosti, zaštite okoliša, pametne mobilnosti, uštede energije, zbrinjavanja otpada i uporabe tehnologije.

Iz ‘živog laboratorija’ i najpametnije četvrti na planetu dolazi čovjek koji upravlja tim futurističkim projektom u Nizozemskoj. Direktor Brainport Smart District Peter Portheine ukazat će na poslovne prilike za hrvatske poduzetnike, ali i ispričati kako napreduju stvari u Helmondu.

Pametan stil života na veliko se testira i u Seestadt Aspernu u Beču koji je već desetu godinu zaredom nositelj laskave titule najboljeg grada za život. Postignuća i saznanja iz tog vrijednog projekta podijelit će jedan od kreatora najpametnijeg grada na svijetu Nikolaus Summer.

Integrativni učinak pametne građanske kartice te njezine ‘ludilo’ koristi za gradske vlasti, građane i poslovni sektor predstavit će Laura González Méndez, članica tima Gradskog vijeća španjolskog Gijóna zaslužnog za nove razvojne projekte.

Sa svojih 28 godina iskustva u javnom prijevozu i pun entuzijazma za skandinavski odgovoran pristup održivoj mobilnosti na Smart Cities 2020 u Zagreb stiže i Jürgen Goldmann iz kompanije ATRON Systems Sweden, koji će zajedno s Tomislavom Tabakom iz Sanitata Dubrovnik sudjelovati i na okruglom stolu o mobilnosti i IoT-u.

Bit će to ujedno i prilika da od čelnika gradova kao što su Vojko Obersnel, Damir Mandić, Željko Turk, Boris Miletić saznamo kakvi su novi pametni projekti u planu za Rijeku, Karlovac, Zaprešić i Pulu. O aktualnoj temi koliko je Zagreb blizu dostizanja zacrtanog cilja u gospodarenju otpadom, ali i ostale planove Grada govorit će Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Govora će biti i o tome što je sve pametno u europskoj prijestolnici kulture predstavit će pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeka Ivan Šarar, a zamjenik creskog gradonačelnika Marin Gregorović ispričat će pametnu priču o uslugama i rasvjeti tog otočnog grada. Hrvatske tvrtke predstavit će svoja pametna rješenja i usluge, a kao šećer na kraju Andrijana Parić i Ivana Novoselec iz Apsolona održat će radionicu o participativnom budžetiranju.

Osigurajte svoje mjesto na konferenciji. Prijaviti se možete ovdje.

Program konferencije dostupan je na stranici https://lider.events/smart-cities/program/

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija