Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. svibanj. 2022.

Smještaj za djecu iz Ukrajine

Ukrajinska organizacija gradova obratila se Nalas-u i Udruzi gradova sa zamolbom za pomoć na način da se djecu iz Ukrajine uključi u dječje kampove i slične programe koji se preko ljeta organiziraju u vašim gradovima. Inicijativom su obuhvaćena djeca iz osnovnih i srednjih škola, u dobi od 6 do 17 godina, uz pratnju – odraslu osobu na desetak djece.

Smisao i cilj ove inicijative je da se klincima iz Ukrajine barem na neko vrijeme pruži mogućnost da se osjećaju sigurno u normalnim uvjetima i okruženju te da imaju dnevnu rutinu uobičajenu i prijekopotrebnu u svakoj, posebno u ranoj dobi. U svakom slučaju, sportske aktivnosti na otvorenom, boravak u sigurnom okruženju daleko od ratnih aktivnosti te društvo vršnjaka, pridonijet će poboljšanju psihičkog i fizičkog zdravlje ukrajinske djece.

Razmislite ima li u vašem gradu mogućnosti da se uključite u ovu inicijativa i primite određeni broj djece, bilo u kampove, bilo u neki drugi vid organiziranog smještaja, npr. učeničke domove, studentske kampuse ili slično, u trajanju od četiri do pet tjedana.

Troškove putovanja, boravka, aktivnosti i prehrane morali bi snositi sami gradovi uz participaciju privatnih osoba, tvrtki, volontera ili organizacija koje su voljne financijski podržati inicijativu.

Molimo povratne informacije putem info@udruga-gradova.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija