Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. rujan. 2022.

Središnji državni ured za demografiju i mlade traži informacije od gradova

Povodom izrade Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o savjetima mladih, Središnji državni ured za demografiju i mlade moli mišljenje od strane gradova o predloženim odredbama koje mogu potencijalno mogu generirati dodatne troškove te podatke o trenutnim financijskim izdacima vezanim za savjete mladih i centre za mlade (ako postoje).

Prema Nacrtu, u Zakon bi se uvrstila odredba prema kojoj članovi savjeta mladih imaju pravo na naknadu za svoj rad, do maksimalnog iznosa od 200kn mjesečno. Navedena odredba u Zakonu ne bi bila u obliku obveze, nego mogućnosti za jedinice lokalne i regionalne samouprave, a same jedinice određivale bi iznose unutar navedenog okvira. Dodatno, Nacrt predviđa i mogućnost osnivanja centara za mlade od strane jedinica lokalne i regionalne samouprave, a koji bi bili (su)financirani od strane tih jedinica.

Molimo da nam dostavite odvojeno mišljenje o ove dvije predložene odredbe.

Također, iz Središnjeg državnog ureda mole i podatke o iznosu kojim trenutno raspolažu savjeti mladih u vašim gradovima (stavka u proračunu) te o iznosu koji izdvajate za (su)financiranje centra za mlade na svojem području, kao isti postoje.

Ljubazno molimo da nam mišljenje i podatke dostavite najkasnije do ponedjeljka, 26. rujna, do 16 sati na info@udruga-gradova.hr.

Cijeli dopis Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade možete vidjeti OVDJE.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija