Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. travanj. 2015.

Središnji portal za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću ‘e-Savjetovanja’

U Vladi Republike Hrvatske 27. travnja održano je predstavljanje središnjeg portala za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću pod nazivom „e-Savjetovanja“.

Riječ je o jedinstvenoj, a nadajmo se i pravoj adresi, putem koje će sva? tijela državne uprave svim? građanima omogućiti proaktivno sudjelovanje u kreiranju zakona.

Za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, u prvom redu sa strukovnim organizacijama kao što je Udruga gradova, zalagali smo se godinama, inicirali punu ratifikaciju Europske povelje o lokalnoj samoupravi, ali i njezinu iskrenu i istinsku implementaciju u praksi. Također, radi zaštite prava na „čujnost“ i uvažavanje stajališta obraćali smo se Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Premda u sferi konzultiranja o čemu govore izvješća o primjeni Kodeksa savjetovanja, postoje nesporni pomaci, još uvijek ima mnogo toga što je potrebno poboljšati i poštivati pa se nadamo da je središnji portal za savjetovanje pravi korak u željenom smjeru.

Najave događanja

Sve najave događanja

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija