Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. listopad. 2014.

Strategija razvoja javne uprave 2014. – 2020. u javnoj raspravi

Ministarstvo uprave otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu strategije razvoja javne uprave 2014. – 2020., strateškog dokumenta usmjerenog na reformu sustava javne uprave i to poboljšanjem postupanja javnopravnih tijela, unaprjeđenjem upravnih kapaciteta i boljom organizacijom, posljedično i radom javne uprave. Rasprava će trajati od 1. do 31. listopada.

Ministarstvo uprave otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu strategije razvoja javne uprave 2014. – 2020., strateškog dokumenta usmjerenog na reformu sustava javne uprave i to poboljšanjem postupanja javnopravnih tijela, unaprjeđenjem upravnih kapaciteta i boljom organizacijom, posljedično i radom javne uprave. Rasprava će trajati od 1. do 31. listopada.

Prijedlog strategije polazi od činjenice da javna uprava obuhvaća državna tijela, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe koje imaju javne ovlasti (javnopravna tijela). Daje kratak kronološki pregled faza u razvoju lokalne samouprave, između ostaloga, i pregled do sada osnivanih povjerenstava / radnih skupina / komisija koje su se trebale pozabaviti decentralizacijom i finalizirati dokumente, podloge njezinoj provedbi. Buduća strategija, nadalje iznosi određene konstatacije o uspjehu ili neuspjehu mjera i reformi sustava, ali i najave i planove u kontekstu lokalne samouprave koji bi trebali uslijediti u relativno skorom vremenskom periodu.

Predlažemo stoga da se očitujete na ovaj dokument te ukažete na sve sporne momente i upitna rješenja koja se odnose na lokalnu samoupravu te da date poseban osvrt na cilj 16. naziva „Racionalizirati sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave”, koji, između ostaloga, predviđa razvitak funkcionalne i fiskalne decentralizacije te zasebno teritorijalne decentralizacije.

Tekst Prijedlog strategije razvoja javne uprave 2014.-2020.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija