Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. ožujak. 2024.

Studija “Socio-ekonomski utjecaji WRC Rally Croatia 2022 na prostor središnje Hrvatske”

Održavanje velikih sportskih manifestacija oduvijek je privlačilo pozornost javnosti zbog svojih brojnih društvenih, ekonomskih, kulturnih, političkih i drugih utjecaja. Kako su se neke manifestacije kroz vrijeme toliko razvile da su poprimile globalan značaj i popularnost, interes javnosti za održavanjem tih manifestacija s vremenom je postajao sve intenzivniji, a rasprave o opravdanosti njihova održavanja sve ozbiljnije. Saznajte više u Studiji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, o

Kao zemlja izuzetno uspješnih sportaša i razvijenog turizma, Hrvatska svoj društveni identitet gradi, između ostalog, i na ugošćavanju različitih sportskih
manifestacija, na čijem popisu se od 2021. godine nalazi i WRC Croatia Rally natjecanje.

Premda su u prve dvije godine ostvareni sjajni rezultati održavanja WRC natjecanja na tlu Lijepe naše, do sada se nisu provodila detaljnija istraživanja o utjecaju te manifestacije na društvenu zajednicu i gospodarstvo.

S obzirom na rastući trend u korištenju javnih i privatnih te različitih financijskih i nefinancijskih resursa, daljnji razvoj WRC natjecanja u Hrvatskoj bez čvrste i konzistentne analitičke podloge može postati dugoročno neodrživ projekt te u konačnici štetno utjecati na sportski i turistički imidž zemlje.

Studija socio-ekonomskog utjecaja WRC Rally Croatia 2022 – finalna verzija

Naslovna fotografija preuzeta s https://rally-croatia.com/en/news/

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija