Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. lipanj. 2019.

Studijski posjet Norveškoj na temu vijeća mladih

Predstavnici Udruge gradova sudjelovali su u studijskom posjetu Norveškoj na temu rada s vijećima mladih i participaciji mladih općenito. Aktivnosti su se održavale u gradu Kristiansandu, a fokus je bio na razmjenama iskustava i umrežavanju 30 sudionika iz 13 europskih zemalja.

Studijski posjet organiziran je od strane norveške nacionalne agencije nadležne za provedbu Erasmus+ programa, a u sklopu navedenog programa financirane su i sve aktivnosti projekta.

Tijekom studijskog posjeta sudionicima su predstavljeni modeli rada s vijećima mladih i uključivanja mladih u gradovima Mandal, koji slovi za najbolji primjer uključivanja mladih u procese donošenja odluka u Norveškoj, i Kristiansand te regiji Vestagder.

Zanimljivo je da će u Norveškoj tek u drugoj polovici ove godine na snagu stupiti Zakon koji sve JLRS-e obvezuje na osiguravanje nekog modela uključivanja mladih u procese donošenja odluka. U tom Zakonu neće biti strogo propisano o kakvom se modelu radi već će JLRS-ima biti ostavljeno na procjenu kakav model je najprikladniji za njihovu sredinu.

Tijekom studijskog posjeta uočeni su određeni detalji koji bi se mogli implementirati i u rad savjeta mladih na lokalnoj razini u Hrvatskoj. Temeljem toga, i dodatnih analiza rada sličnih tijela u zemljama okruženja, Udruga gradova će pripremiti prijedloge i preporuke gradovima za implementaciju istih.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija