Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. studeni. 2022.

Sustav osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa “SKOCKANO”

“SKOCKANO” je skup standarda i kriterija provedbom kojih organizacija jamči kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa.

Sustav je pionirski inovativni poduhvat kojim se doprinosi regulaciji u sektoru civilnog društva uvođenjem standarda kvalitete u radu sa zajednicama i korisnicima. Ideja za izradu ovakvog sustava proizašla je od članica GOOD inicijative. Sustav je zamišljen kao podrška unapređenju rada udruga u području obrazovanja, a pristupačan je udrugama različitih profila i tematskih područja rada te koristan za pripremu i provedbu različitih oblika obrazovnih aktivnosti. Nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete za koje organizacije prolaze evaluaciju vođenu prema razvijenim standardima i kriterijima ovog sustava.

Sustav “SKOCKANO” ima pet ciljeva koje želi ostvariti:

1. povećati kvalitetu neformalnih obrazovnih programa koje provode organizacije civilnog društva
2. učiniti prepoznatljivima i vidljivijima kvalitetne neformalne obrazovne programe organizacija civilnog društva u društvu i lokalnoj zajednici
3. povećati povjerenje u organizacije civilnog društva kao pružatelje neformalnih obrazovnih programa
4. pružiti unutarsektorsku podršku u unapređenju kvalitete neformalnih obrazovnih programa
5. olakšati organizacijama ostvarivanje suradnje sa JRLS-ovima, formalnim obrazovnim sustavom, civilnim društvom, zajednicom i drugim dionicima

Želja je Sustava da svi nositelji oznake kvalitete postanu poželjniji i prepoznatljivim partneri i suradnici različitih dionika, ali prije svega prepoznatljivi kod ciljnih skupina.

Više o samom sustavu možete pronaći na web stranici https://skockano.goo.hr/ u izborniku pod katergorijom Sustav.

Za više informacija pogledajte info letak o Sustavu i informativni dokument.

Proširite informacije o Sustavu udrugama na svom području, podržite SKOCKANO!

Sustav je razvijen u okviru projekta “SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju” koji je i podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija