06. rujan. 2021.

Svjetlosno onečišćenje – izrada pravilnika – tražimo predstavnika Udruge

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zatražilo je da predložimo člana Radne skupine za izradu pravilnika temeljem Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja.

Radna skupina bavit će se izradom pravilnika koje ministar donosi na temelju odredbi članka 10., odnosno članka 12. Zakona.

Članak 10. stavka 3. Zakona propisuje sljedeće: “Način mjerenja rasvijetljenosti okoliša, sadržaj i način izrade izvješća o provedenom mjerenju te način mjerenja radi utvrđivanja razine rasvijetljenosti propisuju se pravilnikom koji donosi ministar, uz prethodno mišljenje ministra nadležnog za poslove prostornog uređenja i gradnje.”

Članak 12. u stavku 9. propisuje da se “Sadržaj, format i način dostave plana rasvjete propisuju pravilnikom koji donosi ministar, uz prethodno mišljenje ministra nadležnog za poslove prostornog uređenja i gradnje.”

Prijavu zainteresirane (i kvalificirane) osobe očekujemo na info@udruga-gradova.hr najkasnije do 13. rujna!

Svjetlosno onečišćenje – pravilnici – predstavnik Udruge gradova