05. travanj. 2022.

Traži se Klimatski prvak Jugoistočne Europe!

Provodite ili ste u posljednjih 5 godina proveli projekt zaštite klime u području dekarbonizacije, cirkularne ekonomije, bioraznolikosti i zaštite prirode, održive poljoprivrede ili smanjenja zagađenja? Prijavite se!

Prijavite se na javni poziv za primjere dobrih praksi u sklopu EUKI projekta “Climate Bridges” te postanite prvi Klimatski prvak Jugoistočne Europe (SEE’s Climate Champion)!

Svoje projekte mogu prijaviti organizacije civilnog društva, javne institucije, instituti, općine, gradovi, pojedinci i privatne tvrtke. Prijavu projekta moguće je izvršiti putem online obrasca na web stranici Climate Bridges, dostupnog na linku: http://climate-bridges.com/application-form/.

Prijave su otvorene do 30. lipnja 2022. godine, a prvi Klimatski prvaci Jugoistočne Europe bit će proglašeni i nagrađeni novčanim nagradama u studenom 2022. godine na svečanoj ceremoniji u Sarajevu.

Projekt financira Europska klimatska inicijativa (EUKI) njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomska pitanja i klimatske mjere (BMWK), a projekt provode partneri CIPRA (Austrija), Urban Research Institute (Albanija), Udruga Zelena Istra (Hrvatska) i Center for Energy, Environment and Resources – CENER 21 (Bosna i Hercegovina).

Sve upite vezane uz prijavu ili projekt možete ostaviti na linku: http://climate-bridges.com/contact/