Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. listopad. 2021.

Treći poziv EUCF inicijative gradovima – prijavite se za podršku u izradi investicija za energetsku tranziciju!

REGEA i Udruga gradova u RH, u utorak 19. listopada organiziraju novi webinar za jedinice lokalne samouprave u okviru poziva inicijative European City Facility (EUCF) za pružanje financijske i stručne podrške gradovima u izradi investicijskih koncepata za lokalne projekte održive energetike.

Inicijativa EUCF pokrenuta je u sklopu programa Horizon 2020 s namjerom pružanja konkretne pomoći gradovima i općinama u razvoju njihovih investicijskih dokumenata. EUCF pruža stručnu i financijsku podršku lokalnim vlastima u pripremi potrebne dokumentacije poput analiza (pravnih, ekonomskih, tržišnih) i studija izvodljivosti te pomaže u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta. U tu svrhu osigurana je darovnica od 60.000 eura i kontinuirana stručna podrška za svakog izabranog prijavitelja.

Hrvatski gradovi i općine prijavljuju se na kompetitivne pozive za dodjelu sredstava te sudjeluju u konkurenciji s gradovima iz 10 drugih država članica iz regije Središnje i istočne Europe. Prvi poziv za dostavu prijedloga bio je otvoren tijekom proljeća i ljeta 2020. godine, kada su hrvatski gradovi ostvarili dobar rezultat s tri izabrana projekta (Rijeka, Velika Gorica i Karlovac). Drugi poziv bio je otvoren tijekom proljeća 2021., službeni rezultati još se očekuju no prema informacijama s kojima raspolažemo, hrvatski gradovi ponovili su sjajan rezultat s čak pet izabranih prijava!

Aktualni, treći po redu poziv za prijavitelje bit će otvoren 15. listopada i trajat će 2 mjeseca. Za dodatne informacije o inicijativi EUCF, kriterijima za prijavu na otvoreni poziv, vrsti pomoći koju možete očekivati te novostima u odnosu na prošle pozive – prijavite se na besplatni informativni webinar koji će se održati 19. listopada u 10 sati.

Prijava je nužna za sudjelovanje na seminaru – stoga vas pozivamo da popunite PRIJAVNI OBRAZAC  do nedjelje 17. listopada u ponoć.

Radna verzija programa:

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska