Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. travanj. 2022.

Tri grada dobila certifikat “Grad za mlade”!

Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade“ donijelo je prošlog tjedna konačnu odluku o dodjeli Certifikata, na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine. Sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije te su u konačnici tri grada zadovoljila sve potrebne kriterije.

Dobitnici Certifikata za razdoblje od 2022. do 2025. godine su Križevci, Poreč i Pregrada. Čestitamo!

Tijekom evaluacije mapirane su dobre prakse među prijavljenim gradovima te će iste biti javno objavljene s ciljem njihove dostupnosti svim zainteresiranim gradovima.

Gradovi koji na ovom pozivu nisu uspjeli zadovoljiti sve potrebne kriterije dobili su komentare evaluatora kako bi imali jasniju sliku o tome u kojem području postoji prostor za napredak te kako bi njihova kandidatura na sljedećem javnom pozivu bila uspješna.

Za dobivanje Certifikata gradovi su morali zadovoljiti najmanje 50% kriterija u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i Informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća stanovnika – 60%; između 10 i 35 tisuća stanovnika – 70%; više od 35 tisuća stanovnika – 80%).

Podsjećamo, članovi Povjerenstva su predstavnici relevantnih organizacija i institucija u području rada s mladima. To su:

  • Središnji državni ured za demografiju i mlade
  • Institut za društvena istraživanja u Zagrebu
  • Agencija za mobilnost i programe Europske unije
  • Mreža mladih Hrvatske
  • Savez Društava “Naša djeca”
  • Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Datum objave sljedećeg poziva za kandidature za dobivanje Certifikata bit će objavljen naknadno.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija