Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. rujan. 2022.

Troškovi stanovanja – upravo pristigla obavijest Ministarstva!

Citiramo …iznimno za 2022. godinu zahtjev za doznaku sredstava iz državnog proračuna za korisnike prava na troškove stanovanja koji se griju na drva može se podnijeti jednokratno u okviru osiguranih sredstava u državnom proračunu…

Citiramo: “Očitovanjem ovoga Ministarstva KLASA: 550-01/22-04/22 URBROJ: 524-08-04-02/4-22-3 od 16. rujna 2022. o naknadi za troškove stanovanja upućeni ste, između ostalog, i u dinamiku podnošenje zahtjeva za doznaku sredstava iz državnog proračuna za korisnike prava na troškove stanovanja koji se griju na drva te ostale troškove stanovanja za jedinice lokalne samouprave koje su razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti.

Tom prilikom je istaknuto kako je za 2022. godinu moguća doznaka ukupnih sredstava osiguranih u 2022. u državnom proračunu kroz tri mjeseca, dakle za listopad, studeni i prosinac 2022. dok za 2023. i svaku sljedeću kalendarsku godinu mjesečno unaprijed.

S obzirom na to da je Odluka o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za 2022. godinu („Narodne novine“, broj 104/22) stupila na snagu tek u rujnu 2022., i uzimajući u obzir sveobuhvatni paket mjera koji je razvidan u donošenju uredbi Vlade Republike Hrvatske te njezinih odluka i zaključaka usmjerenih na pomoć građanima i drugim pravnim osobama u prevladavanju poremećaja uzrokovanih porastom cijena (Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije („Narodne novine“, broj 104/22), Uredbe o nadoknadi dijela troška dizelskog goriva koje se koristi kao pogonsko gorivo u komercijalnom cestovnom prijevozu putnika („Narodne novine“, broj 104/22), Uredbe o izmjeni Uredbe o mjesečnom iznosu naknade za ugroženog kupca energenata, načinu sudjelovanja u podmirenju troškova energenata korisnika naknade i postupanju Hrvatskog zavoda za socijalni rad („Narodne novine“, broj 104/22), Odluke o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda („Narodne novine“, broj 104/22), odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu, korisnicima mirovine i nezaposlenim osobama radi ublažavanja posljedica porasta cijena) ovim putem vas izvješćujemo da se iznimno za 2022. godinu zahtjev za doznaku sredstava iz državnog proračuna za korisnike prava na troškove stanovanja koji se griju na drva može podnijeti jednokratno u okviru osiguranih sredstava u državnom proračunu (molimo zahtjev da doznaku sredstava za troškove ogrjeva korisnicima ZMN koji se griju na drva dostaviti zasebno) dok se zahtjev za doznaku sredstava iz državnog proračuna za ostale troškove stanovanja za jedinice lokalne samouprave koje su razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti za 2022. godinu podnose kroz tri mjeseca, dakle za listopad, studeni i prosinac 2022. u okviru osiguranih sredstava u državnom proračunu (molim zahtjeve dostavljati zasebno).

Napominjemo da se opisani način podnošenja zahtjeva iznimno i isključivo odnosi na 2022. godinu, dok se za 2023. i svaku sljedeću kalendarsku godinu zahtjevi za doznakom sredstava iz državnog proračuna podnose mjesečno unaprijed.”

Zahtjevi se kao i do sada podnose elektroničkom poštom na adresu josip.saric@mrosp.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska