Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. studeni. 2014.

Udruga gradova o pogrebničkoj djelatnosti

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. listopada 2014. godine prihvatila je Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti. Udruga gradova traži da se isti povuče iz procedure te uredi sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Prijedlogom zakona pogrešno se tumače izvori prava Europske unije, predlaže odredbe kojima se krši Ustavom zajamčeno pravo vlasništva, iskrivljuje činjenice u pogledu slobode obavljanja pogrebničkih usluga na teritoriju RH i pogrešno utvrđuje položaj komunalnih društava kao monopolista.

Suprotno navodima u Prijedlogu očitovao se Ustavni sud Republike Hrvatske i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a Hrvatski sabor je u svom 6. sazivu odlučio ne prihvatiti donošenje sadržajno srodnog Prijedloga zakona o pogrebničkoj djelatnosti.

Prijedlog zakona nesuglasan je sa brojnim pozitivnim propisima Republike Hrvatske, a brojne predložene odredbe su neprecizne, nepotpune i stvaraju pravnu nesigurnost u pogledu njihove primjene.

Udruga gradova u Republici Hrvatskoj prihvaća potrebu poboljšanja normativnog okvira za obavljanje pogrebničke djelatnosti, ali se protivi isključivanju održavanja groblja i krematorija te prijevoza pokojnika iz statusa javne službe.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija