Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. rujan. 2014.

Udruga gradova očitovala se na izmjene ZLP(R)S

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi kreće u zakonodavnu proceduru.

Udruga gradova izradila je i Ministarstvu uprave uputila mišljenje na Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Nacrt prijedloga toga Zakona Ministarstvo uprave 12. rujna uputilo je Vladi Republike Hrvatske radi utvrđivanja Prijedloga, odnosno daljnjeg zakonodavnog postupka.

Čudi nas namjera da se o izmjenama ovoga temeljnoga i organskoga Zakona odlučuje po hitnom postupku. Nadamo se da će se Vlada odlučiti za provedbu redovnog postupka što bi podrazumijevalo dva saborska čitanja i temeljitiju raspravu s više argumenata. Također, nadamo se da će još uvijek neusvojeni prijedlozi sadržani u Preporukama za izmjene i dopune zakonodavnog okvira koji uređuje lokalnu samoupravu, konačno naći svoje mjesto u zakonskome tekstu.

Mišljenje Udruge gradova Zakon o lokalnoj – mišljenje – rujan 2014.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija