16. lipanj. 2014.

Udruga gradova primljena u Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija

Udruga gradova na 7. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija održanoj dana 12. lipnja 2014. godine, odlukom Upravnoga odbora primljena je u punopravno članstvo Hrvatskoga klastera kreativnih i kulturnih industrija.

Cilj Hrvatskoga klastera stvaranje je okruženja u kojem se koriste svi potencijali i kreativne ideje te se kontinuirano promiče inovativnost. U tom kontekstu, povezanost između kreativnosti, kulture, gospodarstva i tehnologije, izražena u sposobnosti da se stvori (i koristi..!) intelektualni kapital, ima potencijal za generiranje prihoda, radnih mjesta i izvoza, dok istodobno promiče socijalnu uključenost, kulturne raznolikosti i razvitak općenito. Sve se ovo očitalo glavnom karakteristikom i učincima kreativne ekonomije u svim zemljama koje su do sada kreativnost i inovativnost uključile u sve vidove razvojne politike, ne samo na lokalnoj razini.