Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. travanj. 2022.

Umjetnost stvaranja pravednog grada

Pod pokroviteljstvom francuskog predsjedanja EU-om, European Urban knowledge network (EUKN), u suradnji s udruženjem Local Governments for Sustainability (ICLEI Europe), programom URBACT i Organizacijom za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), u travnju i svibnju organizira seriju online rasprava, policy labova, pod nazivom ”The Art of Just-City-Making”.

Policy Labovi će istražit će kako stvoriti pravedne gradove na zelen, produktivan i digitalan način, naglašavajući važnost integriranih pristupa održivom urbanom razvoju. Osim što je platforma za razmjenu i učenje, The Art of Just-City-Making doprinijet će smjernicama za kreatore politika o tome ‘kako stvoriti pravedan grad’. Saznajte više u nastavku i registrirajte se za tri Policy Lab-a:

Just and Green (20. travnja 2022., 11:30-13:00h)
u partnerstvu s ICLEI Europe, ovaj online ‘laboratorij’ istražit će kritičnu napetost između hitne klimatske akcije i potrebe za rješavanjem intersekcijskih nejednakosti, pozivajući stručnjake da razmisle o opsegu (urbane) politike za integraciju ovih dimenzija.
Kako se zeleni gradovi mogu nositi s velikim društvenim izazovima dok se bave pitanjima pravde i jednakosti? Kako možemo poticati duboke oblike demokracije i osnaživanja građana kroz ekološki prihvatljive urbane tranzicije?

Just and Digital (26. travnja 2022., 11:30-13:00h)
S obzirom na otkrivenu dihotomiju, kako možemo osigurati da se digitalizacija koristi za stvaranje pravednih gradova, a ne za povećanje nejednakosti između većih, srednjih i manjih gradova? Kako kreatori politike mogu olakšati digitalne transformacije temeljene na vrijednostima uključivosti, usmjerenosti na čovjeka i transparentnosti?
Organiziran u partnerstvu s URBACT-om, policy lab će se usredotočiti na ova i druga pitanja, pružajući platformu kreatorima politike da promišljaju o adekvatnim političkim okvirima kako bi se iskoristio potencijal digitalne transformacije uz istovremeno rješavanje rizika koje ona nosi.

Just and Productive (16. svibnja 2022., 11:30-13:00h)
u partnerstvu s OECD-om, treći – završni, policy lab fokusirat će se na tržište rada i raspravljati o strategijama za diverzifikaciju gospodarstva i uvođenje raznovrsnih aktivnosti u urbano tkivo, pružajući široke mogućnosti zapošljavanja postojećim i novim populacijama sa širokim nizom vještina, temeljenih na lokalnoj imovini.
Kako urbane politike i stvaranje grada mogu osigurati ravnotežu između produktivnih i pravednih dimenzija? Kako integrirati nova gospodarstva i proizvodne aktivnosti (kao što su proizvodnja, reindustrijalizacija, cirkularna ekonomija, itd.) u gradove kako bi se poboljšale društvene interakcije i proširila raznolikost u vještinama i prilikama za zapošljavanje?

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija