Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. rujan. 2018.

Urbana agenda za EU – novi web portal

Urbana agenda je inicijativa Europske unije za snažnije uključivanje europskih gradova i urbanih područja u zakonodavni proces EU. Od sada sve novosti vezane uz izradu i razvoj Urbane agende možete pratiti na novoj web platformi Europske komisije.

Podsjetimo, u svibnju 2016. donošenjem Amsterdamskog pakta pokrenuta je izrada Urbane agende za EU. Dogovoreno je kako će se glavni urbani izazovi današnjice razdijeliti kroz razdoblje od tri godine i rješavati putem osnivanja 12 tematskih partnerstava: 1) poslovi i vještine u lokalnom gospodarstvu, 2) urbano siromaštvo, 3) stanovanje, 4) inkluzija izbjeglica, 5) održivo korištenje zemlje, 6) kružna ekonomija, 7) klimatske prilagodbe, 8) energetska tranzicija, 9) urbana mobilnost, 10) kvaliteta zraka, 11) digitalna tranzicija, i 12) inovativna javna nabava.

Svako partnerstvo sastoji se od oko 15 do 20 partnera (predstavnika Europske komisije, država članica i partnerskih država, gradova, stručnjaka, EU i stručnih organizacija, predstavnika privatnog sektora i ostalih dionika) i donosi svoj Akcijski plan kojim se predlažu konkretna rješenja i daju preporuke u skladu sa stvarnim potrebama gradova.

Sve informacije vezane uz Urbanu agendu za EU od sada se mogu pronaći na portalu Europske komisije Futurium: https://ec.europa.eu/futurium/en/urban-agenda

Portal pokriva svih 12 tematskih područja, donosi informacije o nadolazećim događajima i nudi mogućnost uključivanja u rasprave o relevantnim temama, stoga Vas pozivamo da posjetite stranicu i aktivno ju pratite!

U slučaju nejasnoća slobodno se obratite nama ili Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija