Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

23. rujan. 2021.

Utvrđivanje potreba za uspješnom provedbom kružnog gospodarstva u Hrvatskoj – anketa

Pozivamo zainteresirane gradove da ispune predmetnu anketu koja ima za cilj utvrditi potrebu uspješne primjene koncepta kružnog gospodarstva u Hrvatskoj. Sudjelovanje u upitniku je anonimno i svi prikupljeni podaci koristit će se samo u svrhe ovog istraživanja. Očekivano vrijeme popunjavanja upitnika je između 10 i 15 minuta.

Kružno gospodarstvo je ekonomski i ekološki sustav koji je dizajniran da bude otporan i bez otpada, gdje se proizvodima i uslugama trguje u zatvorenom krugu. To je model koji uključuje koncepte poput obnove, ponovne proizvodnje, ponovne uporabe, recikliranje i drugo. Ono u prvom redu ima za cilj stvaranje dodatnih vrijednosti: konkurentnost, autonomiju i pripremljenost za turbulentna vremena koja su pred nama. Taj se cilj može postići stalnom recirkulacijom i revalorizacijom dostupne imovine, što je vrlo privlačno za tvrtke i lokalne zajednice jer stvara bogatstvo i održivost, otvara nove mogućnosti i tržišta, olakšava partnerstva, jača odnose s kupcima i korisnicima.

Istraživanje se provodi u okviru projekta Circular Economy Balkan Beacons, koji podržavaju EIT Climate – KIC i Europska unija.  Anketi možete pristupiti putem ove poveznice.												
												
						
					

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija