07. svibanj. 2020.

Vodič za gradove Svjetske zdravstvene organizacije na temu povećanja spremnosti za Covid-19 i buduća izvanredna stanja

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je vodič za gradove kojim želi pružiti podršku lokalnim vlastima, čelnicima i donositeljima politika u gradovima i urbanim naseljima u identificiranju učinkovitih pristupa i provedbi preporučenih radnji, koje povećavaju prevenciju, razinu pripreme i spremnost za COVID-19 u urbanim sredinama.

Cilj dokumenta je osigurati snažan odgovor i eventualan oporavak, a obuhvaća čimbenike jedinstvene za gradove i urbane sredine, razmatra urbanu spremnost, ključna područja fokusa te pripremu za buduća izvanredna stanja.

Vodič možete pronaći OVDJE.