04. svibanj. 2021.

Webinar o programu stručnog usavršavanja ravnatelja

Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ sudjeluje u međunarodnom HEAD projektu koji za cilj ima profesionalni razvoj ravnatelja osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i Makedonije usmjeren na stvaranje inkluzivnih škola. Pozivaju zainteresirane pripadnike ciljne skupine na sudjelovanje u webinaru koji će se održati u srijedu 12. svibnja 2021.

Webinar se odvija u sklopu međunarodnog projekta “HEAD: Osnaživanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola za stvaranje inkluzivne školske kulture” kojeg u Hrvatskoj provode Pučko otvoreno učilište Korak po korak i Forum za slobodu odgoja, a u kojem su djelatnici NCVVO-a sudjelovali kada su nam dali vrlo vrijedne komentare na prijedlog syllabusa samog programa stručnog usavršavanja.

U suvremenom društvu, stvaranje inkluzivne školske kulture te izgradnjatimova odgojno-obrazovnih djelatnika koji pokazuju proaktivnost ipredanost, sve se više vide kao ključni izazovi u radu ravnatelja.

Kvalitetno vođenje škole podrazumijeva vodstvo koje gradi školsku kulturu u kojoj se potiče na učenje i profesionalni razvoj uz jasne ciljeve i ishodeučenja. U ovakvom pristupu, ključna je vještina vođenja timova, te seposeban naglasak stavlja na uvažavanje različitosti djece i odraslih.

Sadržaj online događaja:

• “Uključenost i obrazovanje: Sve znači sve” predstavljanje UNESCO-ovog Global Education Monitoring izvještaja za 2021. godinu – Lana Jurko, ravnateljica Mreže centara za obrazovne politike
  • Zadovoljstvo školom i privrženost školi kao zaštitni faktor mentalnog zdravlja djece i mladih – dr. sc. Petar Bezinović
  • Uloga ravnatelja u mijenjanju školske kulture u cilju stvaranja jednakih šansi za svako dijete – dr. sc. Vlatka Domović
  • Preliminarni rezultati istraživanja školske klime u osnovnim i srednjim školama koje sudjeluju u HEAD projektu – mr. sc. Ana Mlekuž, Pedagoški institut, Ljubljana, Slovenija
  • HEAD: Program stručnog usavršavanja za podršku ravnateljima u mijenjaju školske kulture, Eli Pijaca, Forum za slobodu odgoja i Sanja Brajković, Pučko otvoreno učilište Korak po korak

Za sudjelovanje se možete prijaviti OVDJE, a informaciju možete proslijediti i kolegama za koje smatrate da bi ih tema zanimala.