Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

29. studeni. 2018.

Webinar: Potencijal bioplina u energetskoj tranziciji gradova i regija

Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors), jedna od najvažnijih inicijativa Europske unije usmjerena na aktivno uključenje lokalne i regionalne uprave u borbu protiv klimatskih promjena poziva sve zainteresirane da se prijave na webinar kojem je cilj približiti načine korištenja bioplina u gradovima i pojasniti prednosti korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Revidirana Direktiva o obnovljivim izvorima energije postavlja cilj od najmanje 32% udjela energije iz obnovljivih izvora do 2030. Regije i gradovi su predvodnici razvoja novih tehnika za održivo i kružno korištenje resursa na svojim područjima. Bioplin je obnovljiv izvor koji se može koristiti za proizvodnju električne i toplinske energije, te transportnih goriva. Projekt BiogasAction usmjeren je na otkrivanje potencijala bioplina za regije i gradove. Ovaj webinar će pružiti uvid u BiogasAction pristup i postignuća, te dati primjere kako se bioplin može integrirati u europske gradove i regije.

Webinar se održava u srijedu 12. prosinca 2018. od 11:00 do 12:30, a registrirati se možete ovdje.

Program:

  1. EU okvir za proizvodnju energije i bioplina iz otpada

Jose-Jorge Diaz Del Castillo, European Commission – DG ENV

  1. Projekt BiogasAction: ciljevi i rezultati

Nils Daugaard, EC Network 

  1. Studija slučaja: integracija bioplina u lokalne planske dokumente

Anda Jekabsone, Ekodoma [Latvia]

  1. Studija slučaja: postrojenje Solrød Biog

Tyge Kjær, Roskilde University [Denmark]

  1. Pitanja i odgovori

 

 

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija