Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. veljača. 2018.

Zajedničko kreiranje europske budućnosti – Forum društvene ekonomije u EU regijama

Udruga za društvenu ekonomiju Slovenija i partneri na projektu SOCIAL SEEDS pozivaju vas da sudjelujete na regionalnom forumu društvene ekonomije, 6. ožujka 2018. u Mariboru, (Minoritska crkva, Vojašniški trg 2a), s početkom u 12,00 sati sa studijskim posjetom društvenim poduzećima u Mariboru. Maribor je europski glavni grad društvene ekonomije 2018. godine.

Europska komisija je 1. ožujka 2017. objavila svoju Bijelu knjigu o budućnosti Europe kao polazište za iskrenu i široku raspravu o budućoj Europi. Knjiga se usredotočuje na financije buduće Europe 27 u svijetu koji se mijenja. U konačnoj verziji predstavlja mogućnosti i opcije reforme, izlažući mogućnosti, rizike i kompromise za svakog. Europljani financiraju proračun EU-a koji upravlja širokim rasponom pitanja koja nadilaze nacionalne granice i zahtijevaju europski ili međunarodni odgovor. Od klime i energije do migracije, zaštite potrošača, globalizacije, zapošljavanja, jedinstvenog tržišta i zajedničke valute, proračun pridonosi prosperitetu građana EU i uspjehu zajedničkih politika.

Javna konzultacija, vodeći računa o mogućim scenarijima EU 27, stoga se usredotočuje na glavne trendove i izazove s kojima se Europa danas suočava i daje priliku da se oblikuje budućnost Europe. Zaštita i sigurnost građana EU-a predstavljaju jednu od glavnih orijentacija budućnosti Europe. Ekonomska snaga, održivost i solidarnost uključuju glavna načela društvene ekonomije, implementirane kroz ciljeve održivog razvoja 2030, što zauzvrat vodi europske aktivnosti prema jačoj i otpornijoj ekonomiji promicanjem dugoročne konkurentnosti, održivosti i solidarnosti.

Upravljanje migracijom, kao trećim glavnim izazovom, zahtijeva djelovanje za sve države članice budući da je zajednička odgovornost, ne samo među državama članicama EU-a, već i prema zemljama tranzita i podrijetla migranata koje nisu članice EU-a. Vanjski izazovi, sigurnost, humanitarna pomoć i razvoj daju poduzećima društvene ekonomije izuzeće od mogućnosti kao građanima EU-a jer očekuju da Europa igra vodeću ulogu u svijetu, da upravlja učincima globalizacije, da obrani pravilo na temelju pravila, dobro upravljanje kao i demokraciju, vladavinu zakona i ljudskih prava, održivi gospodarski razvoj i projekt stabilnosti i sigurnosti, posebno u neposrednom susjedstvu Europe.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane strane, poduzeća i organizacije društvene ekonomije, nevladine organizacije, regionalne razvojne agencije i lokalne akcijske skupine, kao i općine i gradove te druge zainteresirane strane da im se pridruže na Regionalnom forumu: Zajedničko kreiranje europske budućnosti, te da sudjeluju u javnim raspravama i pridonesu stvaranju stajališta kao doprinosa dionika budućnosti Europe kroz perspektivu društvene ekonomije.

Registrirati se možete OVDJE.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija