Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. listopad. 2021.

Zajedno je (ipak!) lakše

Grad Supetar zajedno s općinama Postira, Nerežišća i Sutivan već provodi tzv. funkcionalno spajanje lokalnih jedinica. Supetar i tri otočke općine već su objednili poslove iz djelokruga protupožarne zaštite.

Grad i tri općine još su 2017. g. donijeli zajedničku Procjenu i Plan zaštite od požara grada Supetra i općina Postira, Sutivan i Nerežišća.

Od početka bili su vođeni zajedničkom vizijom da se udruživanjem i povezivanjem može puno kvalitetnije, profesionalnije, uz veliku uštedu sredstva, kroz zajedničko vatrogasno društvo Supetar, obavljati poslove protupožarne zaštite na teritoriju otočnih jedinica lokalne samouprave. U zajedničkoj procjeni i Planu zaštite od požara definirane su zajedničke aktivnosti i ciljevi, a jedan od njih bio je izgradnja vatrogasnog doma. Upravo zahvaljujući ovoj ideji i funkcionalnom spajanju uspjelo se “izlobirati” mjeru iz EU – izgradnja zajedničkih vatrogasnih domova te dobiti preko 19 milijuna kuna bespovratnih sredstva.

Planova i ideja ima još mnogo te ne misle stati na ovome. Svjesni su da se jedinice lokalne samouprave na Braču moraju početi puno bolje povezivati i donositi zajedničke dokumente i strategije razvoja, bilo u turizmu, gospodarenju otpadom, pisanju i provedbi EU projekata, sportu i sl., kao i provoditi zajedničke projekte, a sve sa ciljem da se osigura bolja usluga za građane te smanje troškovi. Dodatna je vrijednost što ovakvi projekti lakše prolaze na europskim natječajima.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija