Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. rujan. 2021.

Zaklada Azija-Europa otvara poziv za sudjelovanje na 23. Ljetno sveučilište!

23. Ljetno sveučilište ASEF -a (ASEFSU23) virtualni je i interdisciplinarni hackathon na temu ‘Živi gradovi za održivu budućnost’. Program poziva mlade stručnjake i studente u dobi od 18 do 30 godina iz 51 zemlje ASEM-a, uključujući Hrvatsku, da se pridruže obukama i mentorskim sesijama o SDG11 i osmisle konkretna rješenja za urbane izazove.

Hackathon uključuje tri faze:

  • Prethodno hakiranje (11.-29. listopada 2021.): Ideja, uključujući definiciju izazova, izgradnju znanja i angažman dionika
  • Hackathon (12.-14. Studenog 2021.): razvoj prototipa s mentorstvom stručnjaka
  • Post-hack (do 3 mjeseca nakon hackathona): Testiranje prototipa i moguća implementacija, uključujući mentorstvo i suradnju s partnerima

Ekipa koje će sudjelovati na hackathonu uhvatit će se u koštac s jednim od tri interdisciplinarna urbana izazova, povezujući SDG11 s drugim društveno-ekonomskim pitanjima koja su dio Agende UN-a do 2020. godine:

Bangladeš (SDG11, SDG12 i SDG13): Stvaranje čistih gradova: rješavanje gospodarenja gradskim otpadom, Indija (SDG3 i SDG11): Stvaranje zdravih gradova: borba protiv pretilosti među djecom,te Pakistan (SDG4, SDG8 i SDG11): Stvaranje pristupačnih gradova: Poboljšanje urbane mobilnosti.

Više informacija ovdje: Hackathon Challenges

Sudjelovanje u hackathonu otvoreno je za mlade stručnjake (programere, kreatore, dizajnere, inovatore, poduzetnike, komunikatore ili druge),  ili studente između 18-30 godina iz jedne od 51 zemlje ASEM -a (Republika Hrvatska je jedna od njih). Sudionici će dobiti certifikate i moći će upotrijebiti mikro vjerodajnice koje nudi University College Cork u Irskoj. Prijave za sudionike otvorene su do nedjelje, 3. listopada 2021., 23:59h (UTC).

Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Zaklada Azija-Europa (ASEF) međuvladina je organizacija sa sjedištem u Singapuru i javno financirana od preko 50 zemalja Azije i Europe. Promiče razmjenu znanja i suradnju između Azijata i Europljana na području kulture, obrazovanja, gospodarstva, upravljanja, medija, javnog zdravlja i održivosti.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija