12. srpanj. 2013.

Zaključci i preporuke sa Završnog seminara na projektu ENCRO

Nastavno na Završni seminar na projektu ENCRO koji je održan u Zagrebu 14. svibnja te je okupio primarno predstavnike gradova i općina, organizacija civilnog društva i obrazovnog sektora, donosimo vam prigodu da se upoznate s usvojenim Zaključcima i preporukama.

Sudionicima skupa predstavljene su sve provedene projektne aktivnosti te pobjednički projekti Natjecanja u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti. U sklopu događanja održane su radionice s tri radne grupe na kojima se raspravljalo o načinima na koje gradovi (i općine) mogu potaknuti ulaganja u održivu energetiku, obrazovanje mladih iz područja uštede energije i energetske učinkovitosti te obrazovanje odraslih o ovim izuzetno bitnim temama. Najveći broj Zaključaka i preporuka odnosi se upravo na jedinice lokalne samouprave i predstavlja vrlo konkretne i korisne smjernice.

Više o projektu ENCRO možete pročitati ovdje, dok zaključke možete pronaći u privitku: ENCRO zaključci.pdf