06. svibanj. 2015.

Zaključci saborskog Odbora u vezi rješavanja imovinskih predmeta

Raspravom o problematici dugotrajnog rješavanja predmeta na tematskoj sjednici Odbora održanoj u ožujku 2015. željelo se iznaći konkretne prijedloge i konkretna rješenja koja će osigurati efikasno i učinkovito rješavanje predmeta na svim razinama. U raspravi su, uz predstavnike Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, sudjelovali i predstavnici gradova, članova naše Udruge.

Drago nam je da je Odbor nastavio s dobrom praksom organiziranja tematskih sjednica na kojima se, uz nazočnost predstavnika državne vlasti i uprave, raspravlja o stvarnim problemima lokalnih jedinica, a posebno pozdravljamo inzistiranje Odbora na provedbi zaključaka kako tematske sjednice ne bi bile još jedan u nizu skupova na kojima se teoretiziralo, ukazalo na probleme i izrazilo zabrinutost.

Zaključke Odbora usvojene na sjednici 23. travnja 2015. možete pročitati ovdje:

ZAKLJUČAK – Odbor za lokalnu